Η Δ ι α δ ι κ α σ ί α

Μεθοδος Παραγωγής

Ο ι δ ι α δ ι κ α σ ί ε ς π ο υ α κ ο λ ο υ θ ο ύ μ ε

Στην καλλιέργεια των ελαιόδεντρων για την παραγωγή υψηλής ποιότητας καρπού ακολουθούμε τις εξής διαδικασίες:

Α. Φροντίζουμε για τη λίπανση του εδάφους και όχι του δέντρου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη του δευτερογενούς μεταβολισμού και ως όφελος το μεγάλο αριθμό φαινολικών ουσιών όπως η ελαιοκανθάλη, η ελαιασίνη, η τυροσόλη, η υδροξυτυροσόλη, κ.α.

Β. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη του δευτερογενούς μεταβολισμού και ως όφελος το μεγάλο αριθμό φαινολικών ουσιών όπως η ελαιοκανθάλη, η ελαιασίνη, η τυροσόλη, η υδροξυτυροσόλη, κ.α.

Γ. Ποτίζουμε με συγκεκριμένες ελεγχόμενες ποσότητες νερού από το υφιστάμενο πηγάδι ώστε να μην δαπανώνται επιπλέον υδάτινοι πόροι ανάλογα με την εποχή.

Δ. Η συγκομιδή γίνεται από 20 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου κάθε έτους μετά από έλεγχο των βιοδραστικών ουσιών πάνω στο δέντρο και τον καρπό.

Η ε π ε ξ ε ρ γ α σ ί α τ ο υ κ α ρ π ο ύ κ α ι η π α ρ α γ ω γ ή ε λ α ι ό λ α δ ο υ

Η επεξεργασία πραγματοποιείται σε βιολογικό ελαιοτριβείο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος κάτω των 23 βαθμών (ψυχρή έκθλιψη) που έχει ως αποτέλεσμα την διατήρηση των βιοδραστικών ουσιών.

Το παραγόμενο ελαιόλαδο διατηρείται μέχρι την τυποποίησή του σε ανοξείδωτες δεξαμενές για τη φυσική καθίζηση των υπολειμμάτων χωρίς φίλτρα έτσι ώστε να μην παρακρατούνται οι βιοδραστικές ουσίες.