Η Ι σ τ ο ρ ί α μ α ς

Σε μία από τις νοτιότερες άκρες της Πελοποννήσου, στον κάβο Μαλέα, οι κάτοικοι καλλιεργούν την ελιά από αρχαιοτάτων χρόνων. Το μικροκλίμα της περιοχής των Βατίκων αλλά και της Λακωνίας ευρύτερα, ευνοεί την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου. Το μικροκλίμα της περιοχής των Βατίκων αλλά και της Λακωνίας ευρύτερα, ευνοεί την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου.
Ο πατροπαράδοτος τρόπος συγκομιδής της ελιάς με χτένια, η βιολογική καλλιέργεια και η παραγωγή του ελαιόλαδου με ψυχρή έκθλιψη δίνει το παρθένο ελαιόλαδο πλούσιο σε πολυφαινόλες. Παράγεται στο κτήμα μας, με ελαιόδεντρα ηλικίας άνω των 200 ετών από μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση που έχει παράδοση στο προϊόν εκατό ετών περίπου.
Ο παππούς μας πουλούσε λάδι στην Αθήνα ήδη από τη δεκαετία του 1930, έχοντας ο ίδιος δικό του ελαιοτριβείο.
Η Ιστορία μας
Π ω ς ξ ε κ ί ν η σ α ν ό λ α


Το ένα πέτρινο βόλι σύνθλιψης του καρπού διαμέτρου 1,40 μέτρων καθώς και τα πιθάρια φύλαξης του ελαιόλαδου των 100 και 200 κιλών φυλάσσονται ακόμη στο κτήμα μας ως οικογενειακό κειμήλιο.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ
Π ι σ τ ο π ο ι η μ έ ν ο Π ρ ο ϊ ό ν



ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σ ε β α σ μ ό ς π ρ ο ς τ ο Π ε ρ ι β ά λ λ ο ν

Το ένα πέτρινο βόλι σύνθλιψης του καρπού διαμέτρου 1,40 μέτρων καθώς και τα πιθάρια φύλαξης του ελαιόλαδου των 100 και 200 κιλών φυλάσσονται ακόμη στο κτήμα μας ως οικογενειακό κειμήλιο.


Η επεξεργασία πραγματοποιείται σε βιολογικό ελαιοτριβείο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος κάτω των 23 βαθμών (ψυχρή έκθλιψη) που έχει ως αποτέλεσμα την διατήρηση των βιοδραστικών ουσιών.